Cum îmi îngrijesc tenul?

Că tot m-ați rugat să postez și chestii din astea :) 
Am motive personale să NU cred că o piele sănătoasă fără riduri și acnee sau iritații ar ține de ereditate. Culoarea poate, nu și aspectul, prospețimea, acuratețea ei.
Pentru că tenul unei femei vorbește despre multe (cel puțin am învățat să-mi decodific niște lucruri), pentru mine îngrijirea acestuia este o prioritate. 
Personal am nevoie de șase lucruri. Dacă aș renunța la unul din ele, imediat în următoarea zi s-ar vedea un aspect mai deteriorat al pielii. Deci:

1. Somnul de la 22:00-23:00 până dimineața când mă trezesc singură 6:30

Și nu e băgat ceva în cap. Pe bune, dacă merg la culcare mai târziu de acest interval de timp, mă trezesc cu cearcăne și cu un edem simțitor. Mi-o confirmă oglinda și pozele, video de la emisiunile TV.
Altfel spus: tenul ”mă denunță” la ce oră am mers la somn.

2. Alimentația și hidratarea

Meniul zilnic mi-e atât de simplu la ingrediente și gătit, încât cel mai important lucru e să am produsele în frigider. De aceea mă asigur din timp, făcându-mi cumpărăturile săptămânal. 
La gătit nu mă complic: de luni până vineri mă hrănesc cu alimente crude/gătite, simple de sezon, sâmbăta de regulă mă delectez cu ceva mai special în unul din localurile preferate, duminica am plăcerea și timpul rezervat pentru experimente prin bucătărie + e ziua când îmi permit să gust din combinații mai complexe.

Nu-mi văd viața fără uleiul de cocos, untul ghee ș.a. stoarse la rece, avocado, migdale, semințe de in, dovleac și chia (îmi iau de-acolo acizii grași Omega-3), sfecla roșie, morcov, ardei, roșii, spanac și alte verdețuri pe care le ador (măcar și în fiecare zi pentru aportul de fibre, antioxidanți, vitamine și minerale, efect de antioxidare și antiriduri), lămâia o folosesc în apa caldă de dimineață și la stropit salatele (mă ajută să mă detoxifiez), merele, perele, bananele, gutuii le iau pe post de gustări (bogate în fibre solubile, sperând că reușesc să "adune" metalele grele din colon şi să le elimine mai repede), mai mult leguminoasele (în diferite forme), decât cereale integrale (pentru aportul de proteină), mai rar pește, cașcaval, foarte rar lactate, deloc carne. 

Salatele le pregătesc și consum în același interval de timp.
Beau 1,5-2 l apă curată. Am norocul să nu-mi placă ceaiul negru, cafeaua și alcoolul. Nu fumez.
Pasionată sunt totuși de cappuccino, însă am înțelegere cu mine să consum această băutură o dată la 2-3 săptămâni.
Slăbiciunea mea este ciocolata și felia de Napoleon (n-am ce-i face). Cu prima m-am lămurit – un singur tip de ciocolată neagră 70% cu aroma esențială de portocală -ciupesc cam peste o zi-două 20 g, cu cealaltă - o dată pe lună în ziua cu sensibilitatea cea mai crescută :)
Mă strădui să nu servesc cina după 19:00 pentru că simt schimbări vizibile a doua zi.

3. Îngrijirea cu creme și tot felul de…
Dimineața: apa micelară, soluție de tonifiere, cremă hidratantă de zi (universală, nu mă complic cu felurile, caut doar etichete curate). Un machiaj ușor îl aplic de regulă zilnic (în weekend fără). Seara exact la fel + spuma demachiantă.
Periodic scrub, măști naturale, o dată pe an o curățire la dna Nina (zâna mea bună) și cam atât (deocamdată nu simt necesitatea procedurilor complicate la salon).

4. Gândurile mele răzlețe
Mă strădui să nu ating stări emotive cu rezonanțe de jos, pentru că încep să consum produse cu conținut sporit de zahăr - inamicul nr. 1 la deteriorarea tenului meu - edeme și piele obosită.
Periodic, un singur desert cu zahăr tenul mi-l iartă.

5. Sportul
3 antrenamente de aerobic cu elemente de forță pe săptămână pentru drenajul limfatic, dopamine, tonifiere și una din marile plăceri pe care le simt și am în viață.

P. 6 l-am scăpat intenționat ;)
P.S.: Vecina din poză este Andreea (12 ani), primul meu copil :)

Să aveți un ten perfect. Voi ce faceți pentru a-l întreține?

Abonare la Newsletter
Urmărește-ne
Oferte