De ce femeile nu-și pot menține greutatea?

De câte ori ne-am dorit un alt corp, comparându-ne cu o altă femeie sau cu ceea ce am fost mai devreme.

De câte ori ne-am aventurat într-un proces de slăbit, chiar dacă în sinea noastră recunoșteam că soluţiile nu sunt cele mai potrivite.

De câte ori ne-am zis că e ultima oară când permitem ”să se așeze pe noi” kilogramul în plus?

De multe ori? De foarte multe ori? Sau de foarte foarte multe multe ori?

Nu mai presor sare pe rană: sunt femeie, am trecut de multe ori prin asta, ba intuiesc și răspunsul fiecăreia dintre voi.

M-am mințit de multe ori de ce nu slăbesc : pentru că-mi sunt dezechilibraţi hormonii (deși sunt ok cu ei), pentru că sunt predispusă de a lua în greutate, pentru că nu fac sport cât trebuie, pentru că pentru că.

Pentru că nu eram în conexiune cu mine, din lipsă de cunoștințe, din încăpățânare sau alte frâne pe care mi le puneam singură. Mi-a luat ceva timp să înțeleg cum stau lucrurile. La 34 ani am înțeles. Bine că nu mi-a luat o viață întreagă să înţeleg.

Curiozitatea m-a determinat să fac nutriție, fitness și experimente.  M-am îngrășat, am slăbit și-am tot căutat răspunsuri de ce o femeie greu îşi menţine greutatea?

Vorbesc despre femeile pentru care slăbitul a devenit o rutină, pentru care acest proces poate a demarat din adolescență, aşa-numita frază ”Slăbesc de când mă știu”.

E obositor. Sunt speranțe la mijloc, duminici de tăcere și descurajare.

Vor  fi şi mai multe până nu înţelegem în ce relație suntem cu kilogramele în plus. Ce este grăsimea pentru noi? DEX-ul zice că grăsimea este o substanța unsuroasă răspândită în țesuturi, care formează primul strat de sub piele. Majoritatea femeilor o iau drept dușman, iar cu dușmanul te lupți. Sau poate te împaci?

Și noi adesea ducem lupte crâncene: la sala în fiecare zi câte 2 ore, dieta cea mai drastică, 25 proceduri de masaj cu ventuze, niște tărâțe și detox, în farmacii sunt ceaiuri de slăbit ”să le încercam şi pe astea” – ce efect ar avea toate odată! Uitasem să amintesc interzicerea de a mânca după 18:00, cineva aşa a slăbit (nu ştim cine!).

Ce-ar fi să schimbăm strategia?

Propun să ne împrietenim cu ea, cu grăsimea. Haideți s-o așezăm în capul mesei o vreme: cu mâncare sănătoasă în față,  să-i facem seara un ceai verde cu ghimbir, s-o scoatem la o plimbărică sau s-o luăm la sport. Să vedeți cum va dispărea, pentru că de bine ce-i va fi - se va topi, pentru că e grăsime.

Iar ca să nu mai vină înapoi, există un singur remediu: toate să le facem cu dragoste.

Știţi de ce femeile nu-și pot menține greutatea: pentru că duc lupte cu ele în timp ce-ar trebui să se iubească.

Aveţi o oglindă mare în casă?

Propun să ne admirăm: suntem frumoase, nu-i aşa? Grăsimile se topesc de la atâta căldură, n-au încotro…

Abonare la Newsletter
Urmărește-ne
Oferte