Iaurt cu piure de dovleac copt și fructe uscate

Rețete pentru cura de slăbire și nu numai: cum gătești un minunat iaurt cu piure din dovleac copt.

Ingrediente:

-100 g dovleac

-50 g iaurt grecesc 2-10%

-50 g piure de afine

-30 g merișoare (răchițele) sau stafide

-10 g frișcă

-nucă pentru servire

-10 g miere

Mod de preparare:

1. Se taie dovleacul felii de cca 2-3 cm și se așează în tavaua cuptorului. Se coc la 200 grade C timp de 30 min, când furculița întră ușor în pulpă.

2. După ce s-a răcit pisăm feliile. Adăugăm mierea pentru a-l omogeniza definitiv.

3. Într-un pahar de sticlă vom aranja în straturi: jumătate din conținutul masei de dovleac îndulcită, după care iaurtul grecesc, peste care vom presura afinele omogenizate și ele preventiv, apoi stafidele. Mai adăugăm piure de dovleac, după care dăm formă desertului cu frișca bătută.

4. Vom presăra nuca măcinată doar în momentul servirii.

Abonare la Newsletter
Urmărește-ne
Oferte