Ratatouille – rețetă tradițională franceză (Provence)

Un pas apetisant spre un regim alimentar sănătos și totodată una dintre cele mai delicioase rețete pentru slăbit rapid este formula tradițională franceză pntru Ratatouille.

Ingrediente:

ü  2 linguri ulei presat la rece (să nu fie amar)

ü  1 ceapă medie

ü  3 căței usturoi pisați

ü  1 vânătă mare și una mică

ü  3 roșii medii

ü  1 dovlecel potrivit

ü  4 ardei roșii

ü  2 foi de dafin

ü  sare neiodată după gust

 Mod de preparare:

1. Se pune la copt vânăta mică și ardeii, timp în care ceapa se va căli cu cele 2 linguri de ulei.

2.Imediat ce se înmoaie ceapa, se va adăuga dovlecelul și vânăta mare, toate tocate cuburi. Focul se dă la mic și se mai lasă 3-4 min.

3.Roșiile se toacă cuburi și se lasă deoparte. Vânăta coaptă și ardeii copți se toacă cuburi de asemenea și se amestecă cu restul conținutului.

4. Vom opri focul adăugând sarea, roșiile, foile de dafin, orezul și usturoiul.

5. Vom da totul la cuptor într-o oală de ceramică sau sticlă timp de 45 min, până când zeama va scădea vizibil, iar legumele vor fi puțin rumenite.

Abonare la Newsletter
Urmărește-ne
Oferte