Raw-lasagne din dovlecei

Ingrediente:

ü  5 dovlecei

ü  6 roșii

Pentru pesto din avocado cu busuioc:

ü  1 avocado copt

ü  2 căni busuioc proaspăt

ü  1 cană spanac

ü  1/3 cană nuci de brazilia

ü  1 lămâie

ü  sare

ü  apă

Pentru brânza de nuci de brazilia:

ü  1/2 cană nuci de brazilia (aproximativ 20 de nuci)

ü  2 linguri drojdie nutritivă (se poate şi fără)

ü  1 lingură ulei de măsline

ü  1 legătură mică rozmarin proaspăt

ü  1 lămâie

ü  sare

ü  apă

Mod de preparare:

1. Începem prin a face brânza de nuci brazilia: se pun nucile şi sucul de lămâie într-un blender şi se amestecă, odată ce nucile sunt zdrobite se adaugă restul ingredientelor. Vom adăuga un pic de apă pentru a modela un amestec gros.

2.Preparăm pesto prin simpla adăugare a tuturor ingredientelor necesare (lămâia stoarsă, avocado cojit) - frulăm cu puțină apă, până obţinem o consistenţă netedă și cremoasă.

3.Tăiem dovleceii pentru prima dată în jumătate şi apoi felii foarte subţiri din cele două jumătaţi. Roşiile le feliem subţire.

4.Asamblăm straturile: punem un strat de dovlecei pe partea de jos, apoi adăugăm un strat de brânză, urmată de felii de roșii și pesto. Repetăm fiecare strat mai mult de o singură dată, stropind câteva nuci de brazilia pe partea de sus pentru decor.

Acest fel de mâncare format din straturi de dovlecei, rozmarin, nuci, brânză, roșii și pesto din avocado cu busuioc se numără printre cele mai ușoare rețete de slăbit, dar și pentru o mică diversitate de sezon în bucătărie.

Abonare la Newsletter
Urmărește-ne
Oferte