Slăbitul - de coarne ca pe taur

- Vreau să slăbesc 10 kg în 10 săptămâni. Îmi promiteți să mă ajutați?

- De ce în 5 săptămâni am slăbit doar 2 kg?

- Nu înțeleg ce se petrece: urmez regimul pe care mi l-ați indicat, iar cântarul stă pe loc!

Ia niște întrebări, uneori provocări deschise la ce fel de nutriționist mai ești?! Femeile când au așteptări de la cântar, de regulă au așteptări și de la mine.

La început eram un pic frustrată: poate nu am luat formula potrivită de nutrienți? Ce mă fac dacă clienţii nu slăbesc? Li se mai întâmplă și colegilor-nutriționiști asemenea ”nereușite”? Da, li se mai întâmplă! Mi-au confirmat acest lucru.

Am început a studia acest fenomen: SLĂBITUL ANEVOIOS. Sunt la faza de urmărire şi analiză.

Mi-aduc aminte cum într-o seară am așternut pe covor 4 anamneze cu aceeași ”problemă” și-am început a studia asemănările. Le-am găsit rând pe rând: numeroase experiențe în slăbit (diete hipocalorice, pastilele de slăbit, suplimente nutritive procurate de la companii dubioase etc.), hormoni tiroidieni aflați în dezechilibru, patologii, lipsa mișcării - încetinirea metabolismului.

Studiez intens acest fenomen. Ceea ce-am înțeles e că slăbitul fiind un proces complex, este asemeni unui taur încornorat - mare grijă cum îl apuci.

Ce fac?

În primă instanță îi studiez mișcările, apoi pozițiile ambilor pe arenă. Îi privesc deschis ochii roșii de mânie: nu mi-e frică de tine!

Apoi îmi creez un echilibru și fac claritate.

Cine pe cine mai vedem noi...

Abonare la Newsletter
Urmărește-ne
Oferte