Supă-cremă de broccoli cu praz

Ingrediente:

2 linguri ulei de masline

1 fir de praz, tocat mărunt

2 căței de usturoi pisați

1/3 dovlecel nu prea mare, tăiat cuburi mici

1 litru de apă

600 g broccoli, tăiat în florete mici

2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat fin

1 lingură de busuioc proaspăt, mărunțit

75 ml iaurt grecesc 2% (sau lapte de migdale varianta vegană)

Mod de preparare:

  • Preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius.
  • Tapetăm o tavă mică de copt cu hârtie de copt, ungem cuburile de pâine cu ulei de măsline și le coacem timp de 10 minute, până devin aurii.
  • Între timp, într-o oală la foc potrivit sotăm prazul timp de 5 minute, până se înmoaie.
  • Adăugăm usturoiul și amestecăm timp de 30 sec, apoi turnăm în oală dovlecelul și apa. Sărăm și pipărăm după gust.
  • Asteptăm să dea în clocot, după care reducem focul, acoperim oala cu un capac și lăsăm totul la fiert 10 min.
  • Adăugăm floretele de broccoli și fierbem supa încă 10 min, până legumele devin fragede.
  • Transferăm legumele în blender, împreună cu o cană din supă și procesăm.
  • Turnăm apoi pasta obținută înapoi în oala de supă, amestecăm bine și asezonăm cu pătrunjel și busuioc.
  • Servim supa-cremă în boluri mici, împreună cu iaurtul și crutoanele preparate inițial.
Abonare la Newsletter
Urmărește-ne
Oferte