Tartă cu prune proaspete

Rețete pentru slăbit eficient cu fructe de sezon? Ceva dulce, fără vină și pericol pentru figură? Să știi că poate fi o realitate!

Baza:

ü   ¼ (pahar 250 ml) migdale

ü  ½ (pahar 250 ml) nucă de cocos deshidratată

ü  ½ (pahar 250 ml) curmale, fără sâmburi (bine pisate)

ü  ½ zest de lămâie

ü  1 lingură ulei de nucă de cocos (topit)

ü  ½ linguriţă pudră de vanilie

ü  ¼ linguriţă sare de mare

Umplutura:

ü  ½ (pahar de 250 ml) nucă de caju (lăsate să se înmoaie 2h)

ü  ¾ (pahar de 250 ml) cremă de nucă de cocos (sau de caju, seminţe de floarea soarelui, alune)

ü  ½ din suc şi coaja unei lămâi

ü  1 (pahar 250 ml) nectar de cocos

ü  1 linguriţă extract de vanilie

ü  ½ linguriţă sare de mare

Topping:

prune proaspete

1 lingură nectar de cocos

½ pudră de vanilie

Mod de preparare:

1.    Pregătim o tava cu margini rifluite de dorit să aibă fundul detaşabil, ca mai apoi să o acoperim cu o folie alimentară pentru copt.

2.    Adăugăm toate ingredientele de bază într-un blender şi le măcinăm până devin o masă fină şi friabilă. Amestecul nu trebuie să fie prea fărâmicios, iar dacă este – se adaugă 1 lingură de apă. Plasăm toată masa primită pe perimetrul formei de copt (grosimea trebuie să fie în jur de ½ cm) şi o punem la frigider.

3.    Ingredientele umpluturii le omogenizăm în blender până primim o masă cremoasă şi moale. Adăugăm masa primită la baza din formă, care a stat între timp la frigider. Le lăsăm apoi toate împreună la frigider peste noapte.

4.    Înainte de servire, îndepărtăm cu atenţie tarta din formă şi decorăm cu prunele proaspete curăţite de sâmburi. Vom mai presura şi pudra de vanilie şi cocos.

Abonare la Newsletter
Urmărește-ne
Oferte