Ardei umpluți cu cuscus - alternativă la cei cu orez

Una dintre cele mai ușoare rețete pentru slăbit, dar și pentru o simplă masă sănătoasă în familie.

Ingrediente:

ü  4 ardei grași rosii mari

ü  2 linguri de ulei de masline

ü  sare și piper

ü  1 lingură de ulei de masline

ü  1 ceapă mică

ü  1 morcov mic

ü  2 căței de usturoi

ü  1 roșie mare

ü  ½ ceașcă de cuscus

ü  ½ ceașcă de apă sau supă de legume

 Mod de preparare:

1. Încălzim cuptorul până la 200 de grade; punem o hârtie de copt pe tava.

2.Ardeii îi tăiem în două, îi stropim cu ulei, cu sare și cu piper. Îi punem la copt pentru 25 de minute.

3. Călim sau înăbușim ceapa tocată și morcovul rondele subțiri. Cu un pic de sare îi gătim 8-10 min.

4. Adăugăm usturoiul și roșia, tăiate cubulețe și pentru încă 2-3 min le mai lăsăm. La compoziția de pe foc se adaugă cuscusul și apa. Acoperim cu un capac pentru 5 min.

5.Umplem ardeii și-i servim încă calzi.

Abonare la Newsletter
Urmărește-ne
Oferte