Biscuiții din ovăz

Ingrediente:

- 1/2 ceașcă plină de fulgi de ovăz (mărunți)

- 1/2 ceașcă de făină integrală de grâu sau migdale

-  1 linguriță fulgi mărunți de cocos neîndulciți (nu neapărat)

- 3/4 lingură bicarbonat de sodiu

- 1/2 ceașcă de miere

- 1/2 ceasca ulei de cocos topit

- 1 ou

- esență de vanilie

- 1/2 ceașcă prune uscate înmuiate și tăiate mărunt (sau stafide)

- sare

Opțional:

- 1/2 ceașcă nuci sau migdale

- 2 lingurițe pudră de roșcove sau cacao praf

- 4-6 linguri suc de măr proaspăt stors

Mod de preparare:

1. Într-un bol mai mare amestecăm făina, fulgii de ovăz, fulgii de cocos, bicarbonatul de sodiu, produsele opționale și nucile mărunțite. Facem o gaură în mijloc și dăm bolul deoparte.

2. Într-un alt bol, amestecăm uleiul de cocos, mierea, oul, vanilia și un praf de sare. Când e omogenizat bine, turnăm compoziția în centrul ingredientelor uscate, din primul bol. Amestecăm cu o spatulă adăugând fructele uscate.

3.Pe hârtia de copt, la distanța de 4-5 centimetri unii de alții, aranjăm cu lingura biscuiții.

4. Îi coacem 12-15 min la temperatura de 175 grade C, până devin ușor aurii.

5.După ce îi scoatem din cuptor, îi lăsăm să se răcească.

E o rețetă de biscuiți crocanți și potriviți atât pentru copii, cât și pentru adulți. Femeile ce sunt în proces de slăbire pot servi 3-4 buc. la una din gustările zilei.

Abonare la Newsletter
Urmărește-ne
Oferte