Ingrediente:
- 1/2 ceașcă plină de fulgi de ovăz (mărunți)
- 1/2 ceașcă de făină integrală de grâu sau migdale
- 1 linguriță fulgi mărunți de cocos neîndulciți (nu neapărat)
- 3/4 lingură bicarbonat de sodiu
- 1/2 ceașcă de miere
- 1/2 ceasca ulei de cocos topit
- 1 ou
- esență de vanilie
- 1/2 ceașcă prune uscate înmuiate și tăiate mărunt (sau stafide)
- sare
Opțional:
- 1/2 ceașcă nuci sau migdale
- 2 lingurițe pudră de roșcove sau cacao praf
- 4-6 linguri suc de măr proaspăt stors
Mod de preparare:
1. Într-un bol mai mare amestecăm făina, fulgii de ovăz, fulgii de cocos, bicarbonatul de sodiu, produsele opționale și nucile mărunțite. Facem o gaură în mijloc și dăm bolul deoparte.
2. Într-un alt bol, amestecăm uleiul de cocos, mierea, oul, vanilia și un praf de sare. Când e omogenizat bine, turnăm compoziția în centrul ingredientelor uscate, din primul bol. Amestecăm cu o spatulă adăugând fructele uscate.
3.Pe hârtia de copt, la distanța de 4-5 centimetri unii de alții, aranjăm cu lingura biscuiții.
4. Îi coacem 12-15 min la temperatura de 175 grade C, până devin ușor aurii.
5.După ce îi scoatem din cuptor, îi lăsăm să se răcească.
E o rețetă de biscuiți crocanți și potriviți atât pentru copii, cât și pentru adulți. Femeile ce sunt în proces de slăbire pot servi 3-4 buc. la una din gustările zilei.