Calitate vieții - asta am învățat să ofer :)

Zilele astea am fost întrebată de Marianna Melnic despre cum e să colaborezi cu un nutriționist. Care este utilitatea acestui serviciu pe lângă faptul că începi să te hrănești sănătos. Câți bani costă serviciile mele, cu ce se alege un om care vine la o consultație.

Inițial mi-am propus să filmez un video, până la urmă am decis să scriu acest articol, să fie explicate toate pe îndelete ;)

Sunt un nutriționist începător. Asta înseamnă 3 ani de experiență practică (apx 800 – 900 clienți deserviți, cineva recent i-a și numărat pentru mine :) ). După obținerea studiilor de tehnician nutriționist la București, am deschis un cabinet de nutriție în zona s. Râșcani, din care nu ieșeam mai devreme de 22:00 nici chiar în weekend. Mi se întâmpla și să dorm la cabinet, fapt pentru care aduc mulțumiri soțului meu Corneliu și copiilor noștri, Andreea și Ruxanda. Sunt atât de înțelegători și răbdători, încât nu-mi pierd curajul să continui această meserie.

Activitatea de nutriționist ”singuratic” a trecut la un moment dat (6 mai 2017) într-un Centru de nutriție în toată legea. Sunt onorată să fiu fondatorul primului Centru de nutriție din R. Moldova. Desigur concurența se dezvoltă, e firesc să existe, cu mulți dintre ei periodic mă văd - avem ce discuta.

La moment la THEIA – Centru de nutriție, activează 3 nutriționiști certificați internațional, care zilnic deservesc oameni dornici de o viață de calitate. Nu vindem nimic în-afară de servicii de nutriție! Nici alimente, nici suplimente, nici pastile magice :)

Scopul nostru este unul măreț. Ne-am propus să oferim servicii de educație alimentară... știu, veți spune că oamenii vor schimbare rapidă și n-au timp nici de mâncare, nu și educație. Credeți-mă, ceea ce facem noi își lasă o amprentă sănătoasă pentru întreaga viață, inclusiv a copiilor, viitorilor copii!

Nu promitem -10 kg în 10 zile, nu-i băgăm pe oameni în sperieți că vor face diabet sau obezitate morbidă dacă ”nu ascultă”, nu înfometăm pe nimeni și nu hrănim cu prafuri sau produse-minune. Nu impunem, tragem de mânecă, creăm oferte unice...recunosc, nu sunt bună la marketing deloc.

Însă, argumentăm cele declarate, îi învățăm pe oameni să-și echilibreze mesele din alimente simple, de sezon, să-și formeze/reseteze mecanismul foamei, să-și respecte/accepte corpul așa cum este (lucrurile sunt în puterile noastre și se schimbă!), important e să recunoaștem greșelile și să le corectăm. În lipsa educației alimentare, cea mai mare greșeală este privarea de hrană sau excesul de mâncare. De aceea, noi, nutriționiștii îi ajutăm pe oameni să-și formeze o relație echilibrată cu mâncarea... fie că sunt dependenți de mâncare/băutură, normoponderali, obezi sau se confruntă cu tulburări alimentare și duc bătălii crâncene în episoade de mâncat compulsiv.

Toate transformările în lumea asta se fac prin muncă.

Sunt cazuri când nu ne reușește din prima, de cele mai multe ori, totuși, munca noastră e încununată de succes. Și e atât de fain să vezi cum femeile capătă încredere și înfloresc topindu-și grăsimile depozitate ani de zile, bărbații își exprimă bucuria firească, copiii încep a mânca sănătos spre încântarea părinților.

Partea umană contează.

Orice om vine la specialist, însă caută mai întâi de toate omul. Chimie îi zic eu. Este chimie, programele de nutriție devin adevărate călătorii de transformare, cu istorii motivaționale pe care doar clienții le cunosc, cu secrete mici și mari deschise de către ei, cu vise împlinite pe termen lung... Îmi amintesc cum rugasem un domn să-mi expedieze poza cântarului atunci când va atinge greutatea mult-dorită ce necesita timp. Peste 1 an și ceva, așteptând autobusul am primit o poză cu 2 tălpi pe cântar și cu cele 85 kg magice. De bucurie am strigat o dată: uraaaaa... s-a speriat lumea din stație :) Ca orice om trăiesc bucuriile altor oameni...la fel și tristețile lor.

Stilul de viață nu se schimbă într-o oră.

Nici după un interviu TV. Nu se face nutriție nici în articolele citite pe această pagină, la fel cum nu-i posibil să slăbești respectând o dietă săptămânală, chiar dacă e personalizată. Merg pe identificarea soluțiilor reeșind din cauze, nu din efecte.

Adevărata nutriție se face în cadrul sesiunii de nutriție, când ești față-n față cu nutriționistul. Cu lucrurile spuse pe nume ca spovedania la preot, cu ancheta alimentară de 12 foi și cu dorința de a-ți schimba calitatea vieții.

Așa că ... WELCOME ❤️

Las și prețurile mai jos. Pe voi vă rog să lasați comentariile :)

Serviciile THEIEI – Centrul de nutriție:

- Consultația nutriționistului - 1 oră (studiere stil de viață + măsurări analizator corporal TANITA + recomandări). Preț: 300 MDL

- Întocmirea dietei personalizate. Preț: 450 lei/1 săptămână.

- Program de nutriție (include: dietă personalizată / săptămână + sesiune de nutriție (1 oră) + evidență analizator corporal TANITA + supraveghere și asistența nutriționistului pe toată durata (inclusiv cumpărăturile) + material didactic curs). Preț: 600 MDL (grup), 800 MDL (personalizat, familie sau copii) / 1 săptămână program. Fiecare își alege nr. de săptămâni dorite (max 10 săptămâni durează un program de nutriție)

- Atelier de nutriție (adulți/copii) cu diverse tematici 2 ore (meniu restaurant/cafenea, speech-ul nutriționistului, bucătarului-șef, rețeta autentică). Preț: 300 MDL.

- Jurnal de nutriție (ghid, agendă, evidență greutate, calculatoare, descifrări indicatori nutriționali, coșul săptămânal alimente etc. Total 480 pagini). Preț: 450 MDL

- Rețete de gătit pentru elevi (cartonate, 12 rețete decupabile pentru frigider). Preț: 90 MDL.

- Traininguri pentru companii (în funcție de nr. ore/degustații/subiecte discutate etc.). Preț grup max 16 pers: 1000 MDL / 2 ore

Paginile de facebook: Nutriționist Victoria Ursu, THEIA - Centru de nutriție. Info, recomandări, povești motivaționale, rețete, articole etc. Gratuit :)

P.S.: Oferim servicii de nutriție la distanță, avem experiență în a lucra cu moldovenii stabiliți în-afara țării.

 

La final, vă las pe voi să decideți dacă serviciile unui nutriționist sunt scumpe sau ieftine. Ceea ce pot să zic e că la moment munca mea e pură pasiune :)

Abonare la Newsletter
Urmărește-ne
Oferte