Cantinele școlare

Unii copii consumă o treime din mesele lor zilnice la cantina școlii, alții 50-70% dacă mai au ore de meditații și activități extrașcolare.

Alegerea felurilor de mâncare poate fi o adevărată dilemă dacă în familie, alimentația nu este una diversificată.

Dacă copiii nu au fost învățați ce alimente sunt bune de mâncat regulat și ce pot să mănânce ocazional, la școală ei pot refuza mâncarea. De aceea, pe cât e de posibil, educația alimentară se va începe de la cele mai timpurii vârste.

Ajunși la cantina școlară copiii, ce s-au bucurat de educația alimentară, vor face cele mai corecte alegeri!

Dacă totuși, copilului nu-i plac alimentele propuse la cantina școlii sau părintele consideră că alimentația la școală nu este cea mai potrivită, există câteva soluții:

  • Reduceți zilele în care copiii iau prânzul la cantina școlii.

De exemplu, lăsați-i să comande la cantină vinerea ce vor, în restul zilelor pregătiți împreună pachetul de acasă. La un moment dat vor alege o variantă, asigurați-vă că este cea potrivită.

  • Este important să aveți meniul de la cantina școlii. Împreună cu copilul puteți sublinia bucatele potrivite și cele care pot fi consumate ocazional.
  • Dacă copii refuză să le pregătiți pachetul școalarului, negociați cu ei și începeți să folosiți un borcan în care ați arunca bani. Banii economisiți pot fi investiți în procurarea unui joc de familie sau unor lucruri utile pentru școală.
  • Vorbiți-le copiilor despre importanța de a lua prânzul la pachet: că l-ați ales împreună, e format din ingrediente naturale etc.  

Și pentru că nu puteți fi siguri ce vor cumpăra în-afara casei când vor deveni adolescenți, vorbiți despre alimentația sănătoasă de când sunt mici: prin povești, istorii de viață, prin exemplu personal.

Abonare la Newsletter
Urmărește-ne
Oferte