Cartoful dulce (batat) cu rozmarin la cuptor

O rețetă simplă, însă dacă o gătești respectând pașii, ai putea să substitui cartofii clasici (mai puțin valoroși nutritiv) și chiar să-ți placă mai mult.

Ingrediente (2-4 persoane):

- 3-4 cartofi dulci medii

- ulei de masline

- un buchețel de rozmarin

- sare de mare sau gemă, piper

- boia roșie

- usturoi

Mod de preparare:

Curăță cartofii de coajă (îi poți lăsa și cu coajă). Ii tai pai, apoi îi așezi în tava, pe hârtie de copt.

Îi stropești cu ulei de masline, pui condimentele (sare, piper, boiaua și usturoiul pisat) și rozmarinul după gust. Îi dai în cuptorul încins la 200°C, timp de 20-25 minute sau până îi vezi rumeniți și furculița intră ușor în ei. Ca și timp de preparare, se gătesc mai repede decât cartofii clasici.

Se consumă în stare caldă cu o salată verde de rucola și roșii cherry sau alte crudități.

6 beneficii de a substitui cartoful clasic pe batat:

1) Batatul conține de 2 ori mai multe fibre și are un indice glicemic scăzut

2) 100 g batat copt conține vit A de 3 ori mai mult decât necesarul 

3) Proteina din batat conține proprietăți antioxidante importante și e netprețioasă cartofului obișnuit

4) Efect calmant asupra stomacului și intestinelor

5) Nu constipă ca și cartoful clasic

6) Concentrații mari de colină - un nutrient ajutător în mai multe privințe, începând de la somn, mișcarea mușchilor, procesul de memorare, menținerea membranelor celulare până la absorbția grăsimilor.

Dacă ești la dietă, ești prea des flămândă și cauți alimente consistente - folosește batatul la mese principale (nu și la cină).

Iar dacă ți-ai propus să-ți schimbi alimentația și nu știi cum s-o faci, am o ofertă specială pentru tine.

Intră pe http://bit.ly/2OIRBhQ și vezi despre ce este vorba.

Abonare la Newsletter
Urmărește-ne
Oferte