Cine-și mai bea ceaiul?

M-a prins gândul că în ultimul timp o cam exagerez cu ceaiul. S-a răcit simțitor, mai e și umezeala care te face să-ți faci un ceai și să te încălzești nițel. Dacă acest ceai ar arde și niște grăsimi de pe coapse sau abdomen,ajutând la slăbire, cred că femeile s-ar delecta toată ziua cu el. Și asta o și fac!

Bem ceai să ne țină de cald și să ”ardem grăsimile”. Cine o crede?

 Ard ceaiurile grăsimile?

Ceaiurile, oricare ar fi ele: pentru slăbit, aromate, cu scorțișoară sau ghimbir sunt doar o soluție temporară. Asta în cel mai bun caz.

Dacă ne apucăm serios de această băutură, riscăm să avem efecte devastatoare pentru sănătate pe termen lung.

 Cum funcționează?

Majoritatea ceaiurilor de pe piață merg pe aceeași idee: pierderea în greutate prin deshidratare. Ce-ar înseamna asta?

Vei elimina într-un scurt timp o cantitate mare de apă din corp. Și nu e de glumit atât timp cât nu atingi necesarul zilnic al apei. Și tu sigur nu-l atingi, pentru că e dificil să te hidratezi suficient pe timp friguros. Așa că pe cântar vei observa o scădere a greutății, iar dacă ai veni la mine să te urci pe analizatorul corporal, ți-aș arăta că pe interior, corpul tău e lipsit de vlagă.

 Și pentru că organismul nostru are nevoie să-și exercite minimul de funcții fiziologice, carențele se vor observa în scurt timp: pielea uscată, constipație, sistarea pierderii în greutate (dacă ești la slăbit).

 Până-mi beau paharul cu apă care-mi va modera cantitatea de lichide din corp, te rog să te gândești la ideea că pe zi e suficient să consumi 1-2 căni cu ceai. De-acord?

Abonare la Newsletter
Urmărește-ne
Oferte