Cu susul în jos

Cu excese în muncă, bineînțeles stres și desigur kg ce tot continuau să se acumuleze - fiecare cu istoria lui. La mine unele călătorii și experiențe culinare, cinele târzii cu partenerii, înghețata devorată noaptea cu familia și prietenii. Și dacă câțiva ani în urmă cu mici eforturi reușeam să-mi revin, în ultima perioadă vechile trucuri au încetat să mai funcționeze. Acele kg care nu-mi aparțineau, au început să-mi afecteze sănătatea.

Din acel moment am căutat alte alternative!

Cu cât mai răspândită e problema (și la noi slăbitul e o problemă), cu atât mai multe ”soluții” apar.

Multe dintre ele strict comerciale: de la proceduri corporale, diete magice, bături, mixuri, alte minunății până la o sumedenie de pseudo specialiști - tare mulți apăruți peste noapte din antrenoare de fitness, casnice, pseudo-vedete care și-au găsit vocația și la care nu aș fi apelat în veci să-mi pun sănătatea în mâinile lor.

Pe Victoria am descoperit-o cu mult timp în urmă și de atunci o tot urmăream.

Când am hotărât să mă înscriu la cursul online ”Mi-e poftă. Ce să fac?” (în ciuda reținerii mele, care îmi dădea speranțe că singură o să mă descurc), am dat de multă căldură, deschidere și profesionalism. Și chiar dacă în acest program focusat pe pofte eram un grup mai mare, Victoria găsea timp și răbdare să ne asculte pe toate, fiecare cu istoria ei.

La început eram oarecum reticentă, pentru că nu aveam răbdare să ajung la ținta care mi-am propus-o, spre care avansam cam lent în viziunea mea. Și atunci am reușit să mă focusez la progres urmărind sfaturile Victoriei, ca până la urmă, dacă trag o linie la acele când -300 cât -500 g pe săptămână, am reușit să slăbesc 7 kg 10 săptămâni și încă progresez.

Dar nu acesta e rezultatul. Rezultatul e de fapt modul în care am reușit să mă raportez la alimentație, la felul în care aleg produsele, la cum îmi organizez mesele ce-mi aduc mult mai multe beneficii decât kg pierdute. Desigur sunt conștientă că abia am reușit să însușesc elementele de bază. Am încă tare multe întrebări la Victoria, și știu că de fiecare dată îmi va da un răspuns la dilemele mele legate de alimentația sănătoasă.

Abonare la Newsletter
Urmărește-ne
Oferte