Pentru blat:
• 200 ml lapte vegetal (de cocos sau migdale ar merge minunat)
• 2 linguri de cacao
• 1 ou
• 50-100 g făină de migdale sau integrală de grâu (aluatul îl faci în funcție de preferințe: dur ca blatul de Napoelon de ex. sau moale ca și o clătită)
• 1-2 lingurițe de miere sau alt îndulcitor natural
• 1 linguriță ulei de cocos
Pentru cremă:
• 200 g ricotta
• 50 ml de lapte vegetal
• 1,5 linguri de miere sau alt îndulcitor natural
Pentru decor:
Zmeură (puteți opta și pentru alte fructe/pomușoare)
❗️Mod de preparare:
*Se amestecă toate ingredientele pentru blat până se obține o masă bine omogenizată.
Ungem o tigaie încinsă cu ulei de cocos.
*Se coc pe tigaie foile de blat, asemeni clătitelor obișnuite (se vor primi destul de subțiri, poate chiar nu va fi necesar să le coaceți pe ambele părți).
*Pentru cremă se vor amesteca toate ingredientele.
Cu crema obținută se vor unge blaturile prăjiturii.
Se dă la frigider peste noapte.
*Dimineața se decorează cu zmeură.
Puteți rade și un pic de ciocolată neagră dacă doriți blatul mai deosebit.
Să aveți poftă și să aveți o digestie la fel de ușoară precum această prăjitură :)