Una dintre cele mai delicioase rețete de slăbit pe care le poți încerca, vei adora să mănânci sănătos!
Ingrediente (pentru 4 porţii):
Pentru platoul de legume:
- 3 dovlecei
- 1 vânătă mare
- 1 ardei roșu
- 1 ardei gras galben
- o mână de frunze proaspete de busuioc
- un amestec de ierburi uscate
- cimbru si oregano
- ulei de măsline extra virgin
Pentru Pesto:
- 16 roșii cherry
- 1 cană tomate uscate (180 g)
- 1 cană frunze proaspete de busuioc (35 g)
- un sfert dintr-o cană de ulei de măsline (60 ml)
- 1 lingură oțet de mere
- 1 lingură piure de tomate
- 1 lime
- 1 linguriță cimbru uscat
- sare
Opțional:
2 felii de avocado și sare
Mod de preparare:
1. Tăiem legumele în felii subțiri (cu excepția avocado), le punem într-o tava de copt, le stropim cu ulei de măsline, sare și ierburi uscate și le coacem la 200 ° C timp de 30 minute - amestecând totul în același timp.
2. Odată ce legumele sunt coapte, le plasăm pe un vas de servire și le presurăm cu busuioc proaspăt sau uscat.
3. Preparăm pesto prin simpla amestecare a tuturor ingredientelor până la omogenizare.
4. Peste legumele coapte, adăugăm şi avocado. Acest deliciu mediteranian va scoate în evidență toată aroma în timp ce-l vom stropi simultam cu sosul pesto.