O rețetă delicioasă de mousse de ciocolată

Vrei să slăbești, dar ai o slăbiciune pentru dulce? Nu vrei să renunți definitiv la regim, pentru o poftă de moment? Este suficient să alegi o rețetă sănătoasă de desert.

Ingrediente (4 porţii):

ü  150 g ciocolată neagră 85% cacao

ü  100 g frișcă

ü  4 albușuri la temperatura camerei

ü  50 g zahăr din floare de cocos

ü  40 ml de cafea foarte tare

ü  Opțional: fructe pentru decor

 Mod de preparare:

1.Încălziți frișca. Rupeți ciocolata în bucățele și topiți-o la baie mare, într-un vas pus deasupra unei cratițe cu puțină apă (la foc mic).

2.Turnați frișca caldă peste ciocolată, apoi cafeaua și omogenizați. Așteptați ca amestecul să se răcească, după care bateți-l cu un mixer până când capătă textura unei creme.

3.Bateți albușurile până la spumă lejeră, moment în care adăugați zahărul treptat. Opriți-vă când aveți o bezea tare și lucioasă.

4. Adăugați 1/3 din bezea peste compoziția de ciocolată, amestecați, apoi încorporați și restul bezelei. La această etapă e important să amestecați repede.

5. Puneți mousse-ul în pahare cu un poș sau cu lingura și decorați cu fructe.

Ca să fie gata de mâncat, mai trebuie să stea câteva ore la frigider.

Abonare la Newsletter
Urmărește-ne
Oferte