Vrei să slăbești, dar ai o slăbiciune pentru dulce? Nu vrei să renunți definitiv la regim, pentru o poftă de moment? Este suficient să alegi o rețetă sănătoasă de desert.
Ingrediente (4 porţii):
ü 150 g ciocolată neagră 85% cacao
ü 100 g frișcă
ü 4 albușuri la temperatura camerei
ü 50 g zahăr din floare de cocos
ü 40 ml de cafea foarte tare
ü Opțional: fructe pentru decor
Mod de preparare:
1.Încălziți frișca. Rupeți ciocolata în bucățele și topiți-o la baie mare, într-un vas pus deasupra unei cratițe cu puțină apă (la foc mic).
2.Turnați frișca caldă peste ciocolată, apoi cafeaua și omogenizați. Așteptați ca amestecul să se răcească, după care bateți-l cu un mixer până când capătă textura unei creme.
3.Bateți albușurile până la spumă lejeră, moment în care adăugați zahărul treptat. Opriți-vă când aveți o bezea tare și lucioasă.
4. Adăugați 1/3 din bezea peste compoziția de ciocolată, amestecați, apoi încorporați și restul bezelei. La această etapă e important să amestecați repede.
5. Puneți mousse-ul în pahare cu un poș sau cu lingura și decorați cu fructe.
Ca să fie gata de mâncat, mai trebuie să stea câteva ore la frigider.