Obiectiv: care e mâncarea sănătoasă și gustoasă
Rezultat: Am învățat că papilele gustative se educă
Program: Educația gustului
Deprinderi noi: am reușit să mă echilibrez alimentar, zilnic mănânc sănătos, uneori îmi permit produse de alint ca să simt plăceri.
Ce m-a determinat la schimbare:
Prea tare îmi plăcea mâncarea gustoasă și dulciurile. De dietă nici vorbă – n-am avut niciodată succes cu ea. De aceea mi-am propus să aflu ce-și dorește corpul meu.
Proces:
1. M-am înscris în programul ”Educația gustului” a Centrului de nutriție ”THEIA”.
2. La orele săptămânale cu nutriționistul am aflat rând pe rând totul despre gusturi, culori și cum aspectele senzoriale (văzul, mirosul, gustul, auzul și tactilul) ne influențează alegerile alimentare.
3. Am făcut diverse experiențe culinare care mă punea în rol de degustator.
4. Am înțeles cum e să guști din mâncarea caloric și să-ți împlinești poftele.
Concluzia: Mâncarea delicioasă de fapt e și sănătoasă. Pentru că limba percepe cu ceea ce o deprinzi, e nevoie să o înveți din nou dacă e cazul.
Mulţumiri:
La cum eram sceptică la început, știindu-mă pe mine, acum sunt încrezută că e posibil să mănânci gustos și să nu-ți distrugi sănătatea cu grăsimi și ingrediente de proastă calitate.
Îți mulțumesc Victoria că ai venit în viața mea atunci când am avut nevoie cel mai mult!