Partea I ”Ai căzut de 7 ori. Ridică-te și pentru a 8” (tot despre slăbit)

Acest articol îl dedic tuturor oamenilor cu care am lucrat 4 ani în programe de slăbit.

Vă salut și vă îmbrățișez cald!

Mi-am zis că în 2019 voi scrie mai mult despre nutriția copiilor, însă se pare că slăbitul în luna ianuarie e în top articole solicitate. Luna slăbitului :)

Of ce să mai facem să nu mai avem nevoie de slăbit?

Parcă-i un cerc vicios, intrăm periodic în el, deși ne spunem că e ultima oară. Uneori atât de des și dureros alunecăm, încât obosim să ne mai ridicăm. Avem nevoie de o voință tot mai puternică, de mai multe motivații, bani și uneori supraefort omenesc.

Cum văd eu slăbitul?  

Am crescut un pic în experiență practică, m-am aprofundat în studii medicale.

Acum 4 ani când am deschis cabinetul de nutriție, mă gândeam să găsesc o formulă magică în diete. La nivel de pondere între macronutrienți, kcal, compatibilitate alimentară. Atât de bine pliată pe necesitățile clienților, personalizată, fără Copy Paste de nicăieri, făcută din rădăcini, încât procesul de slăbit să fie:

plăcut (fără foame)

eficient (pierdere din grăsimi) 

de dorit o dată pentru totdeauna

Îmi amintesc cuvintele mele: ”Îmi propun să vă ajut să vă descoperiți ca să vă îmbunătățiți componentele stilului de viață, să slăbiți până la greutatea optimă și să nu vă mai vină vreodată gândul la slăbit. Să trăiți liber, fără cântare și diete”.

Eram cu experiență mică, nu aveam cu cine schimba o vorbă despre nutriție în R.Moldova. Unica salvare erau cărțile de nutriție cumpărate sistemic de la Cărturești și cursul de tehnician nutriționist trecut la București.

Azi realizez că...

Dietele alimentare au fost și rămân a fi eficiente.

Doar că nu totul ține de nutriționist. Și nu totul se rezumă la diete, calcule, lecții de educație alimentară.

Mai există și aportul psihologului în unele cazuri, a endocrinologului, chirurgului, diabetologului în anumite afecțiuni, mai există OMUL cu toate obiceiurile lui dictate de cultura alimentară în familie, de factorul social, de lucruri pe care nu e dispus să le schimbe. 

Există multe și am văzut multe. Însă...

Voi continua să cred că slăbitul e un proces meticulos și desigur personalizat, desfășurat cu un grad sporit de atenție.

Iar toate eșuările în slăbit (cu luarea în greutate repetată) sunt niște lecții. Ar fi bine să le primim ca pe niște daruri, chiar dacă sunt lecții neînvățate.

Și cu toată voința interioară să ne ridicăm într-a 8-a oară.

Ca să ne privim în oglindă.

Și să ne întrebăm cu adevărat cine suntem.

În rest, totul se rezolvă. Apelați :)

Abonare la Newsletter
Urmărește-ne
Oferte