Partea I Sabotarea dietei alimentare pentru slăbit – ce facem?!

De câte ori ţi s-a întâmplat să ai în faţă acea dietă perfectă pentru slăbit şi să nu te poţi ţine de ea?
Să-ţi dai cuvânt că te apuci de la o luni, iar pe la prânz, tot luni să o abandonezi?
Fii liniştit (ă) că nu eşti doar tu. 
 Mi s-a întâmplat de multe ori şi mie, fapt pentru care am devenit o "expertă" în ale slăbitului pe la 20 ani.
Tinereţe cu experienţe neliniştite am avut...

Am căutat răspunsuri să înţeleg cum mă pot ajuta. Mai întâi în fitness (devenind instructor-antrenor de fitness-aerobic), apoi în nutriţie (mi-a trebuit să fac 9 luni navete săptămânale Chişinău-Bucureşti-Chişinău pentru a deveni nutriţionist), recent am descoperit lucruri uimitoare pe calea evoluţiei spirituale (și mă bucur de mai multă înţelepciune).
Am învăţat din toate ce mi-a fost dat să învăţ, mergând mai departe îndrăzneț învățând.

Experiența de viață și profesională m-au făcut să înțeleg că nu mai merge chiar cum vrem noi în ale slăbitului. Cel puţin o dată fiecare se va întâlni cu SABOTAJUL. Acel „nu mai vreau nimic” de la numeroasele încercări.

Oare de ce?
Pentru că ne minţim. Noi pe noi și pe ceilalți.
Nu suntem autentici, nu avem gânduri curate față de corpul cu care am fost înzestrați, pentru că nu alegem metodele corecte de slăbit. Dar oare de ce am pus kg pe noi?
Îi ascultăm pe alții cu ardoare. Nu suntem capabili să ne ascultăm corpul înzestrat cu senzații, intuiție și instinct.

Îi ascultăm pe alții! Cu interese de a-și satisface propriile ego-uri sau de a face "planuri la abonamente", bani...
Să recunoaştem că ceea ce scrie pe net e sub multe semne de întrebare: cine e expertul, ce experienţă are, ce urmărește, cu ce argumente vine etc.
Audiența cere subiecte pe tema slăbitului, se doresc vânzări pe piața suplimentelor și arzătoarelor de grăsimi fără rost, cresc nr. aplicaţiilor - minune, unii antrenorii la sală devin și nutriționiști mergând pe „extreme” până omul abandonează tot și nu mai vrea nimic.
Cine din toți experții ăștia face cu adevărat educaţie alimentară? Să investească timp învăţându-i pe ceilalți?
Cine duce vreo evidență din ce se produce slăbitul sau 5 kg de mușchi distruși într-o săptămână pentru că nu s-a mâncat proteină 5 ore după antrenament e "găselnița" perfectă de zombat lumea?

 Revenind la AUTO-sabotare. Aceasta este legată de componentele stilului de viaţă: alimentaţia, mişcarea, recuperarea şi igiena emoţională.
Scăderea în greutate ţine de schimbarea unor componente (sau toate 4) ale stilului de viaţă - proces uneori dificil când ai înrădăcinate nişte deprinderi greu de schimbat sau poate un dezechilibru hormonal la mijloc. Totuşi, experienţa îmi spune că totul e cu putință. Important e să evaluăm corect cauzele, apoi metodele și nu în ultimul rând, oamenii cu care vrem să trecem prin transformare... pentru a prinde dorința VIE.

Dificultatea de a opri sabotarea ține și de schimbarea felului în care gândim.
Dacă reuşeşti să identifici şi să soluţionezi ceea ce te trage în jos, ai găsit CALEA SUCCESULUI!

Vrei să știi cum reușesc oamenii cu care lucrez să obțină succes?
Citeşte Partea II

Abonare la Newsletter
Urmărește-ne
Oferte