Perișoare cu vinete sau dovlecei

Una dintre cele mai delicioase rețete pentru slăbit, ușoare în preparare și din ingrediente disponibile.

Ingrediente:

ü  450 g vinete coapte sau dovlecei

ü  100 g faină de hrișcă

ü  3 căței de usturoi

ü  1 linguriță de sare

ü  1/4 linguriță de turmeric

ü  1/4 linguriță de ghimbir

ü  un vârf de cuțit de piper

ü  o legătură de pătrunjel verde

Mod de preparare:

1. Vinetele sau dovleceii copți se scurg foarte bine de zeamă. Le tocăm ușor și apoi adăugăm peste ele făina de hrișcă.

Nota: în funcție de cât de bine ați scurs vinetele este posibil să mai fie nevoie de făină în plus.

2.Adăugăm și restul ingredientelor: sare, usturoiul pisat, turmericul, ghimbirul și piperul. Amestecăm.

3.Tocăm pătrunjelul și îl adăugăm peste compoziția de vinete sau dovlecei. Amestecăm bine după care formăm perișoarele.

4.Se coc la 180 grade timp de 30-45 min.

Le vom servi calde alături de o salată cu legume.

Abonare la Newsletter
Urmărește-ne
Oferte