Quiche cu dovleac, praz şi spanac

Quiche cu dovleac, praz şi spanac  

 Pentru aluat:
300 g făină integrală de grâu
120 g unt de cocos
1 plic praf de sare
1 lingură ulei de masline
2-3 linguri de apă rece

 Pentru compoziţie:
5 fire de praz tânăr
200 g dovleac galben şi dulce
500 g spanac proaspăt sau 300 g spanac congelat
sare şi piper (după gust)
2 linguri de făină integrală
2 linguri ulei de măsline
1 lingura boia ardei dulce

Mod de preparare:
Aluatul
 Într-un bol amestecăm făina, untul de cocos şi praful de sare (la temperatura camerei), după care frământăm până compoziţia devine fărâmicioasă. În acest moment adăugăm apa rece şi frământăm din nou, apoi uleiul de măsline până căpătăm o formă bine definită și elastică.
Acoperim aluatul şi-l dăm la frigider pentru apx 30 min.

Compoziţia
 Spanacul proaspăt se curăță bine, se spală și se dă în clocot, după care se scurge bine și se pune în robotul de bucătărie cu sare, piper şi 2 linguri de făină. 
Dacă spanacul este congelat, îl lăsăm un pic să se dezgheţe şi-l dăm pe mâna robotului cu tot cu condimente și făină.
 Curăţim dovleacul şi-l tăiem cubulețe. La fel procedăm și cu prazul. Toate astea plus uleiul de măsline, sarea și boiaua de ardei se pu la foc mediu pentru 10-12 min, până căpătăm culoarea caramel.
Ambele compoziții le răcim min 5 minute.

Între timp, forma de quiche (tartă) se tapetează din aluat.
Facem preventiv câteva străpungeri cu furculița pentru a nu avea umflături la copt.
Aranjăm un strat de spanac, apoi tocana de dovleac și praz - la cuptor.

 Quiche-ul se coace timp 35-40 min la 180 de grade fiind servit cald sau rece.

Abonare la Newsletter
Urmărește-ne
Oferte