Nu mai știi ce sa mănânci ca să slăbești? Încearcă câteva salate delicioase!
Ingrediente (4 porţii):
ü 150 g masă uscată hrișcă
ü 400 ml apă
ü 2 morcovi, decojiţi şi tăiaţi sau rași
ü 2 portocale, decojite, rondele
ü 1 buchet mare de frunze de pătrunjel
ü 1 buchet mic de mărar
ü 1 rodie (semințe)
ü ulei de măsline, sare și piper
Mod de preparare:
1. Într-o cratiță se acoperă hrișca cu apă şi se fierbe timp de aproximativ 5 - 8 min, până când cea mai mare parte a apei va fi absorbită. Se scurge hrișca printr-o sită și se clătește cu apă rece, se scurge din nou și apoi se pune într-un bol. Se amestecă cu ulei de măsline și condimente.
2. Tăiem morcovii în fâșii subțiri și îi amestecăm cu hrişca.
3. Feliem portocalele în cercuri subțiri și le amestecăm cu salata, lăsând aromele să se contopească.
4. Alegem frunzele de pătrunjel și le aranjăm pe un platou de servire, apoi amestecăm o parte cu hrişca.
5. Presurăm mărarul tocat și seminţele de rodie.