Coaptă în cuptor, servită caldă sau rece, această prăjitură ar fi stat la originea felului de mâncare medieval. În vechile cărți de gătit, o găsim sub denumirea de charlyt (mâncare cu cremă, din engleza”veche”). Istoria șarlotei e lungă, la fel ca și ingredientele care variază de la o țară la alta.
Îţi propunem o rețetă, în care pe lângă mere am adăugat și brânza de vaci (pentru a o face mai proteică).
Ingrediente:
Mod de preparare:
Vei obține o prăjitură cu textură fină, foarte aromată şi delicioasă.
Este desertul perfect pe care îl poţi savura într-un weekend alături de familie, o porție de 150 g estimându-se aproximativ la 120 kcal.
Dacă ţi-ai dori ca această reţetă şi multe altele, delicioase să se regăsească într-o dietă personalizată de slăbit sau menţinere, înregistrează-te la o consultaţie AICI: bit.ly/2EGfW8o