Slăbește pentru tine

Am atins vârsta când e greu să mă uimească ceva. La prostie, foarte rar, însă totuși reacționez: c-un zâmbet discret și sprânceana stângă ridicată.

 În meseria mea, zilnic citesc și aud multe. Lumea caută metode ușoare de slăbit: tradiționalele înfometări sau cure de slăbit, antrenamente zilnice obositoare și peste măsură de multe, detoxifiere și ceaiuri minune, alte găselnițe despre care voi mai scrie. O altă metodă de slăbit este scociul. Pus la gură, în viziunea unora. Această frază este însoțită și de un surâs tainic, aproape blajin.

O spun mai mult bărbații care așa și nu înțeleg de ce partenerele lor nu pot scădea în greutate, deși cândva au fost slăbuțe; o repetă mamele care nu-și dau seama cu ce-și hrănesc fetițele, totodată sunt nemulțumite că sunt plinuțe; o repetă oamenii pur și simplu, atunci când aud că slăbim. E greu de zis ce e în capul lor: frustrări personale, lipsă de compasiune, vorbă de legătură etc. Ți s-ar părea că e o glumiță, însă tind să cred că a devenit peste măsură de necruțătoare. De ce trebuie de zis asta cuiva?

 Nu am încurajat și nici nu încurajez curele de slăbit, înfometările ș.a. metode ce constrâng sau pedepsesc corpul.

Oare de ce-ar trebui să-l asuprim?

Cu multă mâncare sau cu lipsa ei îl facem să sufere!

Oare când vom înțelege că trăim în acest corp?!

Experimentăm în această viață multe suferințe, căutăm iubire, afecțiune și recunoaștere. Înțeleg.

 Și cu toate astea te-aș ruga ceva pe tine. Să te oprești un pic în fața oglinzii. Vezi acolo pe cineva?

E o persoană. Care merită să fie fericită și a cărei greutate corporală poate fi o sursă de plăcere. Trebuie să știi că asiști la un miracol, această greutate poate fi diminuată, iar corpul - modelat.

Și există o singură metodă de a slăbi și menține greutatea pe viață: formarea conduitei alimentare echilibrate.

Pentru că totul se face cu dragoste față de corp, liniștit pentru suflet și plăcut pentru minte.

Abonare la Newsletter
Urmărește-ne
Oferte