Slăbitul și detoxifierea de primăvară

În această perioadă a anului, femeile sunt preocupate de slăbit sau de detoxifiere sau cel mai bine ar fi să le lege cumva împreună.

Prea multe mituri și neadevăr despre două procese distincte, destul de complexe.

Să aducem o rază de lumină!

Să fim atente la metode, oamenii care ni le propun și intenția lor.

Dac-ar fi atât de simplu, oare nu eram noi toate suple?

Dac-ar fi pe înțelese, n-am avea mereu corpul curat ca la naștere?

De ce vrem să slăbim și de ce vrem să ne detoxifiem? Avem nevoie cu adevărat de asta?

Dacă simptomele sunt pe față și corp, ne ține o vreme starea de oboseală și lipsa de energie, atunci se pare că avem nevoie.

3 lucruri pe care le vom urmări:

  1. DIETA pentru slăbit și pentru detoxifiere

NU e una și aceeași!

La slăbit se va ține cont de necesarul și deficitul caloric zilnic (în funcție de vârstă, înălțime, greutatea actuală, efortul fizic), suplimentar se va spori cu 5-10% aportul proteic. În rest aceeași varietate, diversitate, moderație și savoare din alimentele primare ca și la dieta obișnuită.

Și pentru că sunt necesare 4 date individuale, evident - dieta va fi personalizată pentru a nu ne dăuna.

La detoxifiere se va aborda alimentația vegană, de post (exclusiv produse de origine animalieră), consumul de legume crude mai mult decât coapte, sucurile și fructele cu moderație.

Nu se va monitoriza deficitul caloric sau porția, se va merge pe principiul bunei masticații și ridicare de la masă în stare de sațietate 80%.

  1. IDENTIFICAREA CAUZELOR ȘI ELIMINAREA LOR

Dacă vei respecta dieta și celelalte componente asociate (mișcarea dozată, somnul și hidratarea), cu siguranță te vei bucura de rezultat (într-un timp mai scurt sau mai lung în funcție de mai mulți factori), ÎNSĂ... ai nevoie de MENȚINEREA respectivului rezultat.

Pentru asta va fi necesar să analizezi cauzele ce duc la tulburările de greutate / sursele din care acumulezi toxinele.

E foarte importantă această etapă, nu o neglija. Din acest motiv, multe femei se întorc la greutatea anterioară sau devin obosite și epuizate lăsând mâinele în jos.

E nevoie să introduci un Jurnal alimentar (o agendă simplă), în care să scrii timp de 2 săptămâni tot ce consumi, la ce oră și ce stare te copleșește la fiecare masă.

Ai putea face descoperiri în materie de alimente preferate, cantitatea lor, dependențele și frecvența meselor.

  1. ELIMINAREA CAUZELOR

Se știe minim 25 cauze ce pot duce la depunerea stratului de masă grasă.

Unele țin de obiceiurile înrădăcinate, altele de sănătate.

Din moment ce ai identificat lista de cauze ce te împiedică să menții rezultatul, poți la fel în Jurnal să-ți faci un Plan de rezolvare/eliminare a cauzei respective.

De ex: ai observat consumul zilnic al dulciurilor din comerț.

Scrie pe puncte ce poate să te ajute cu adevărat să diminuezi dependența de dulciuri. Poate diminuezi cantitatea pentru început sau substitui pe un dulce mai puțin nociv, iar dacă simți nevoie de afecțiune n-ar fi bine să îți aduci în viață ceea ce ai nevoie cu adevărat?

Ai putea descoperi multe alte cauze pe care va fi greu să le elimini de una singură. Caută specialiștii și apelează! Ei au pregătirea necesară, multiple experiențe pentru tine poate necunoscute.

Pentru o sănătate bună și o siluetă dorită, schimbările se fac în complexitate și desigur au o continuitate pentru toată viața.

Dacă te apuci să faci sport pentru a slăbi, va trebui să-l incluzi în viața ta pe mai departe, dacă faci detox – va trebui să încetezi să te hrănești nesănătos.

Stilul de viață ne definește greutatea corporală și nu în ultimul rând sănătatea.

Găsește o motivație interioară puternică și acționează!

Abonare la Newsletter
Urmărește-ne
Oferte