Ingrediente:
2 linguri ulei de masline
1 fir de praz, tocat mărunt
2 căței de usturoi pisați
1/3 dovlecel nu prea mare, tăiat cuburi mici
1 litru de apă
600 g broccoli, tăiat în florete mici
2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat fin
1 lingură de busuioc proaspăt, mărunțit
75 ml iaurt grecesc 2% (sau lapte de migdale varianta vegană)
Mod de preparare:
- Preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Tapetăm o tavă mică de copt cu hârtie de copt, ungem cuburile de pâine cu ulei de măsline și le coacem timp de 10 minute, până devin aurii.
- Între timp, într-o oală la foc potrivit sotăm prazul timp de 5 minute, până se înmoaie.
- Adăugăm usturoiul și amestecăm timp de 30 sec, apoi turnăm în oală dovlecelul și apa. Sărăm și pipărăm după gust.
- Asteptăm să dea în clocot, după care reducem focul, acoperim oala cu un capac și lăsăm totul la fiert 10 min.
- Adăugăm floretele de broccoli și fierbem supa încă 10 min, până legumele devin fragede.
- Transferăm legumele în blender, împreună cu o cană din supă și procesăm.
- Turnăm apoi pasta obținută înapoi în oala de supă, amestecăm bine și asezonăm cu pătrunjel și busuioc.
- Servim supa-cremă în boluri mici, împreună cu iaurtul și crutoanele preparate inițial.