Supa-cremă de ciuperci

Ingrediente:

-600 g ciuperci amestecate

-1 ceapă

-2 bețe țelină

-3 căței usturoi

-câteva crenguțe de pătrunjel proaspat plat, cimbru

-ulei de măsline

-75 ml iaurt grecesc 2-10%

-ulei de măsline

Mod de preparare:

1.Spălăm și feliem ciupercile. Cojim și tăiem feliile de ceapă, țelină, usturoi, apoi alegem pătrunjelul și îl tocăm fin (fără tulpină).

2. Alegem frunzele de cimbru.

3. Încălzim cîteva picături de ulei de măsline într-o cratiță mare la foc mediu, adăugăm ceapa, țelina, usturoiul, tulpinile de pătrunjel, cimbru și ciuperci, punem capacul și fierbem ușor până totul se înmoaie.

4.Turnăm toată combinația în tigaie și aducem la fierbere la foc mediu, micşorăm căldura la cel mai mic nivel și fierbem timp de 15 min mixul de legume.

5.Adăugăm la gust sare și piper, apoi frulăm cu un blender până la omogenizare toată consistența primită.

6.Turnăm crema în cratiță, aducem înapoi la punctul de fierbere, după care oprim căldura.

7.Peste supa aranjată în boluri, presurăm pătrunjelul tocat.

E o gustare sau cina potrivită dacă suntem la slăbit.

Abonare la Newsletter
Urmărește-ne
Oferte