O tartă aromată, cu carbohidrați sănătoși, din ingrediente crude, prin consumul cărora nutrienții vor fi mai ușor absorbiți de către organism.
Ingrediente:
• 2 căni migdale înmuiate
• 8 curmale
• 2 smochine
• sare (praf)
• 1 lingură miere
Crema:
• 2 cani caju înmuiat
• 2 lămâi rase + zeama lor
• 1 buc lime
• 3 linguri miere
• 4 g vanilie
• 100 g unt cocos
• 1/2 linguriță turmeric
• 1 lingură cacao
Mod de preparare:
☑️Pentru blat, punem în blender migdalele, nucile, smochinele, curmalele, mierea, puțină sare și blendăm până se realizează o pastă.
☑️Compoziția de blat o aranjăm în forme.
☑️Preparăm crema pentru tartă. Punem în blender nucile de caju deja înmuiat pentru câteva ore, pentru a fi cremos și celelalte ingrediente.
☑️Blendăm totul până iese o compoziție cremoasă.
☑️Punem crema peste blat și deasupra cremei presarăm fructe de pădure sau fulgi de migdale.
☑️Acoperim formele de tartă cu folie alimentara și lăsăm pentru câteva ore la congelator.