Tentațiile scăpate de sub control

Cum faci față?

Poate fi extrem de greu să te abții de la deliciile tentante, în special când sunt la vedere, însă și mai greu e să refuzi pe cineva auzind: ”Servește-te!”.

Poftele de anumite bucate au multe semnificații emoționale, totuși un „NU” ferm și clar spus la timpul potrivit, te poate salva de „păcatul” gastronomic - excesul alimentar.

Este bine să-ți cunoști alimentele ”ispititoare”, să-ți faci chiar propria listă de mâncăruri irezistibile la care deobicei cedezi, ca mai apoi să-ți potrivești metoda de ținere a poftelor sub control.

Vezi 3 tehnici care funcționează la mine:

  1. Bucatele după o petrecere

Dacă îmi rămâne mai multă mâncare după o zi de naștere sau un eveniment, o împart ”la pachet”musafirilor acasă.

De regulă gătesc în funcție de numărul de oaspeți, însă mi se întâmplă totuși să-mi rămână câte ceva din desert sau mâncare caldă.

  1. Alimentele ”ispititoare” le cumpăr destul de rar

Pentru că indiferent de scuzele pe care le găsesc: ”să fie pentru oaspeți la ceai”, ”nu intru degrabă în acest magazin”, ”vom face față tentațiilor” – știu! eu și cu fiica cea mică nu putem trece alături de cutia cu bomboane deschisă fără să ni se aprindă ochii.

  1. Fă o înțelegere cu tine

Când ai intenția să intri într-o cafenea sau patiserie, pentru că în capul tău de ceva vreme stă gustul de cappuccino cu o felie de cheesecake, stai și negociază cu creierul: ok, o felie, una singură, de cea mai bună calitate, nu oriunde, savurată, cu plăcere, cu cea mai mica linguriță posibilă, pe vărful limbii apoi plimbată prin întreaga gură… atunci DA femeie sau barbate, să ai poftă că nu e păcat!

Și dacă mă vezi și pe mine, te rog să-mi zâmbești.

N-am intenția să te etichetez!

 

 

Abonare la Newsletter
Urmărește-ne
Oferte