Tortă pufoasă şi delicioasă

Blat:

60 g nucă

70 g semințe de floarea soarelui

130 g prune uscate

2 linguri cacao

1 vârf cuțit pudră de cardamon

2 linguri unt de cacao topit sau unt obișnuit 82%

 Mod de preparare:

1. Nuca și semințele de floarea soarelui hidratate se pun în robot alături de cacao. Consistenţa va fi crocantă.

2. Se adaugă prunele uscate și untul topit și se procesează până compoziția este bine legată. Dacă se leagă mai greu, putem adaugă 1-2 linguri de apă. Se presează uniform în formă de tort.

 Crema pufoasă:

500 g lapte

2-3 ouă

2-3 linguri făină

2-3 linguri de zahăr cu vârf (preferabil cocos) sau 3-4 linguri de sirop de Agave

150 ml frișcă lichidă

1 plic de zahăr vanilat sau esență de vanilie, ori ambele, cel mai bine ar fi însă păstaia de vanilie

 Mod de preparare:

1. Fierbem laptele. Batem separat ouăle cu făina și zahărul, vanilia. Când laptele dă în clocot, amestecăm totul până se îngroașă.

2. După ce s-a răcit, ungem blatul netezind bine marginile, presurând puţină nucă de-asupra.

Timp de cel puțin 1 oră îl plasăm la frigider, pentru un desert sănătos și savuros.

Abonare la Newsletter
Urmărește-ne
Oferte