Vreau să slăbesc... ca să mă simt bine în corpul meu

De-aș face o analiză a cauzelor pentru care pacienții ajung la cabinetul meu de nutriționist, fraza ,,vreau să slăbesc” ar fi în top. Și motivul este atât de firesc, încât nu mă deranjează, în niciun fel, deși eu adesea urmăresc mai degrabă corectarea regimului alimentar și deprinderea unor obiceiuri sănătoase de alimentare. Ori, altfel spus, încerc, înainte de toate, să elimin cauza exceselor alimentare care duc spre îngrășare.

Femei și bărbați, de diverse profesii și vârste, cu diferite preferințe alimentare, fiind ei mai sportivi sau nu prea, își doresc să slăbească (adesea vor anume să slăbească rapid) din varii motive.

Femeile, bineînțeles, la capitolul slăbit sunt cele mai active! Ele au o dorință și o energie debordantă când este vorba de a acționa pentru a scădea din kilograme. O femeie este foarte decisă atunci când îmi pășește pragul. Și asta mă ajută enorm. Ce le dă motivație lor în tot acest proces?

Încă nu am întâlnit femei identice, nici măcar să se asemene câtuși de puțin.

Scuzați, da, toate spun: „vreau să slăbesc, rapid și definitiv”. Și toate sunt convinse că slăbitul e complicat și vine printr-o serie de jertfe și limitări în regim. Ce puține știu ele despre programul meu la început!

Vreau să slăbesc – aud de fiecare dată, dar...


Scopul, daaaa, este cam același la toate persoanele care ajung la cabinet: slăbirea până la 8-10 kg (uneori mai mult), însă gusturile, obiceiurile și plăcerile lor culinare sunt foarte diferite și unice.
Până și slăbitul decurge diferit: cineva ”arde” repede 1-2 kg în prima săptămână, altcineva slăbește lent și sigur. Am avut pacienți care nu au slăbit deloc în primele 2 săptămâni (ah, ce disperare pentru ei!), apoi metabolismul lor a luat-o înainte și slăbitul, deși lent, a decurs sigur.

Fiecare persoană merită o abordare particulară. Și fiecare „vreau să slăbesc” are dedesubturile lui.
De altfel, nici regimul alimentar nu este identic... pentru că se întocmește într-un mod absolut personalizat pentru fiecare persoană care vrea să slăbească (fie ele 5 kg sau 30 kg), după gustul și plăcerile fiecăruia. Se ține cont și de starea de sănătate și prezența sau lipsa afecțiunilor de sănătate. Să încerc Svetlanei să-i indic rodia sau curmalele, se încruntă imediat, Irina adora curmalele, de-ar fi cât mai multe, Cristina mi-a zis că vrea regim drastic, să slăbească cât mai rapid (are nuntă!), Anișoara e dependentă de zahăr (hai să vedem ce facem cu bomboanele). Ieri, Daniela mi-a declarat că se face vegetariană și să nu-i adaug carne în regim sub nici o formă.

Și, totuși, de ce vor toți să slăbească? Ori, adesea totul se învârte asupra acestui subiect, chiar și la masa de sărbătoare bucurându-ne de mâncare, tot despre slăbit vorbim.
Deci, de unde vine acest disperat: „Vreau să slăbesc”?

Nu neapărat pentru că "trebuie" să pierzi 8-10 kg (uneori mai mult), nu cred.
Să te simți bine în corpul tău, nu-i așa?

...într-o rochie frumoasă...sau fără rochie...

Hai să slăbim împreună și definitiv acum!

Abonare la Newsletter
Urmărește-ne
Oferte